Христо Мутафчиев: Отидох да гласувам, за да мога да ги псувам

Провалът на ПП-ДБ се дължал на лош пиар и кофти имидж

Култура
13:16 - 14 Юни 2024
3463
Христо Мутафчиев: Отидох да гласувам, за да мога да ги псувам

„Отидох да гласувам, за да мога после спoкойно да ги псувам“. Такава интригуваща позиция обяви председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев по повод провелите се избори на 9 юни.

Той обясни, че задължително на избори упражнява правото си на глас, за да е чиста съвестта му, когато има недоволства по повод управлението. „Аз задължително ходя да гласувам, за да мога после спокойно да псувам, защото, който не гласува, не може да псува – просто няма право. Който не гласува, може само да си мълчи вкъщи“, със смях призна актьорът.

„Това бяха вече 6-и избори за последните 3-4 години и смятам, че на хората категорично им омръзна. Гражданите искат спокойствие и баланс в живота си. И да има управление, което да изкара поне 3-4 години, без да ходим на поредните избори и да се чудим какво да правим и за кого да гласуваме. Именно на това се дължи и рекордно ниската избирателна активност, както и начинът, по който се подреждат партиите във финалния резултат – всичко е абсолютно закономерно и напълно предвидимо и очаквано“, заяви Мутафчиев.

"Аз не разбирам и по-малките партии, които казват „аз никога няма с тези, с онези“, „ако не управляваме, няма да подкрепим никой“. Това е общо говорене за пред медиите и обществото. Свидетел съм на много такива приказки, но по правило палачинката после се обръща и започват да говорят в синхрон, така че не е нищо ново под слънцето. Смятам, че с добър диалог и разумен разговор от всички страни нещата ще се синхронизират, защото след такива избори никой няма никаква сметка септември пак да ходи на избори. Защото тогава избирателната активност ще бъде още по-ниска и на всичко отгоре няма гаранции, че така ще се наредят нещата“, категоричен е Мутафчиев.

Според Мутафчиев провалът на ПП-ДБ се дължи на лош пиар, лош имидж и червените линии, които си поставят, пише "Ретро".

„Не се прави така. Подобни реклами, каквито направиха те, са забранени в българското законодателство, но това бе допуснато, защото политиците ни не са чак толкова интелигентни, за съжаление. Те мислят от днес за утре, но не и за вдругиден. А за мен политикът трябва да мисли поне 15 хода напред и да мисли градивно, а не деструктивно“, каза актьорът.