Христо Шопов спасил сляпо куче

Актьорът закарал животното от Пловдив до Бургас

Новини
15:40 - 25 Февруари 2024
7584
Христо Шопов спасил сляпо куче

Актьорът Христо Шопов, който беше арестуван в нощта срещу петък в столичния квартал "Малинова долина", преди година е спасил сляпо куче, научи Lupa.bg. Ето какво разказа природозащитникът и собственик на хотел за кучета – бургазлийката Дария Хулка, чиито текст публикуваме без редакторска намеса:

Преди една година, без няколко дни, пуснах пост за спешен транспорт на сляпо бездомно куче от клиника в Пловдив до Бургас. Секунди след поста, ми писа Христо Шопов, че ще докара кучето. Тръгна от София, взе я от Пловдив, докара я до Бургас и се върна в София. Не желаеше да се коментира, но аз настоях, защото вярвам, че добрия пример е важен и заразен.
Разбира се, докара я безвъзмездно. Тихо и кротко.
Всъщност, познавах вече човека, а не само актьора Hristo Shopov , няколко години по - рано, покрай позицията и действията му към животните. Имахме общ проект за участие в благотворително събитие в полза на кучетата от Общинския приют, но поредната КОВИД вълна тогава осуети участието му в него. Той и съпругата му помагат много години на близки хора, които имат частен приют.
Днес и аз чух новината за неприятния инцидент с участие на неговото семейство.
Не заставам зад тях, защото смятам, че известността дава право да си невъздържан човек, а защото съм го видяла в човешката му светлина, извън ролите и прожекторите. Каква е истината, предстои да се разбере.
Не съдя, не оправдавам, не обвинявам. Вярвам, че истината ще излезе наяве и знам, че не съм сбъркала с позицията си.