Христо Терзийски на обиколка в Ябланица и Луковит

Заплащането на извънредния труд е била една от темите, дискутирани с вътрешния министър

Общество
17:20 - 20 Януари 2021
1088
Христо Терзийски на обиколка в Ябланица и Луковит

Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски посети Ябланица и Луковит, съобщиха от пресцентъра на полицията. Той проведе работни срещи със служителите на двете районни управления, които са в структурата на Областната дирекция на МВР-Ловеч. Заедно с него бе и директорът на областната дирекция старши комисар Милен Маринов.

"Идвам тук, за да разговарям с вас лично и да благодаря за усилията, които полагате ежедневно", каза министърът.

Той допълни, че през миналата година всички работещи в системата на МВР са били изправени пред много предизвикателства, изпълнявали са задачи при необичайни условия и в динамична обстановка. Пандемията от COVID-19 е прибавила допълнителни отговорности, с които се справят и сега.

"Следим eжедневно, с особено внимание, данните за заболеваемостта на състава. Медицинският институт на МВР е отлично подготвен с техника, медикаменти и специалисти, така че вие и вашите близки може да разчитате на професионална помощ при необходимост", увери подчинените си министър Терзийски.

По време на работните срещи са дискутирани въпроси, свързани с текущите задачи по различните направления на дейност, спецификата на криминогенната обстановка в района, материално-техническото обезпечаване, полагането и заплащането на извънредния труд и натовареността на състава.