Хуауей вече произвежда 5G базови станции без части от САЩ

Телекомуникационен гигант е в черния списък на Вашингтон заради подозрения, че оборудването му се ползва от Пекин за шпионаж

Новини
11:30 - 27 Септември 2019
2043
Хуауей вече произвежда 5G базови станции без части от САЩ

Китайският технологичен гигант Хуауей (Huawei) съобщи, че е започнал да произвежда 5Джи (5G) базови станции без компоненти от САЩ, предаде Ройтерс. Общото производство от тях може да нарасне повече от двойно през следващата година, тъй като повечето страни въвеждат технологията, според компанията.

Хуауей ще започне масово производство на 5G базови станции без компоненти от САЩ следващия месец, каза на форум в Хонконг главният изпълнителен директор Жен Чжънфей.

"Проведохме тестването през август и септември и от октомври нататък ще започнем масово производство", заяви Жен. Той добави, че първоначално ще се произвеждат месечно 5000 5G базови станции без части от САЩ.

Очаква се следващата година годишното производство да достигне до 1,5 милиона единици спрямо прогнозираните 600 000 бройки тази година, които включват направените със и без американски компоненти.

Китайският телекомуникационен гигант е в черния търговски списък на Вашингтон от май заради подозрения, че оборудването му се ползва от Пекин за шпионаж. Хуауей нееднократно отхвърли подобни обвинения, но предприе стъпки, за да ограничи влиянието на санкциите.