Huawei изпревари Apple в Китай

Очертава се 2024 година да бъде много успешна за компанията

Новини
13:31 - 05 Февруари 2024
1609
Huawei изпревари Apple в Китай

Проучване на Counterpoint Research разкрива, че Huawei е завоювала първото място в продажбите на смартфони през първите две седмици на 2024 г.

Постижението е особено забележително, не само защото компанията изпреварва Apple, но и защото за първи път след забраната от САЩ през 2019 г. Huawei си осигури водеща позиция по отношение на продажбите на смартфони в Китай.

Huawei отбеляза изключителен растеж на китайския пазар на смартфони през 2023 г. Наскоро доклад на IDC разкри, че

доставките на Huawei са се увеличили с 36,2% през четвъртото тримесечие на 2023 г.,

което я направи четвъртата по големина марка смартфони в Китай. Изглежда има тенденция резултатите да стават още по-добри през 2024 г.

Както се очакваше, серията Mate 60 е ключът към скорошния успех на Huawei на китайския пазар. Пуснати миналата година, смартфоните разполагат с процесор Kirin 9000S и операционна система Harmony OS. Смята се, че серията Mate 60 все още е се радва на голямо търсене.

В бъдеще компанията има амбициозни планове да пусне Harmony OS NEXT; операционна система със собствено ядро на Huawei. Очаква се тя да стартира до края на 2024 г., успехът му ще окаже значително влияние върху бизнеса със смартфони на Huawei.