Хубчев натири румънския аферист Бекали

В Левски се изпокараха за трансферите, треньорът иска сам да коли и беси на Герена

У нас
13:38 - 06 Юни 2019
2289
Хубчев натири румънския аферист Бекали

Новият треньор на Левски Петър Хубчев си е показал рогата още преди да почне работа с отбора. Вечно навъсеният специалист от ловешкото село Гложене е отрязал квитанциите на румънските началници в клуба Джовани Бекали и Богдан Патрашку. Власите бяха наети преди няколко месеца от новите собственици на клуба, уж да водят качествени футболисти от чужбина за отбора на сините. 55-годишният Хубчев обаче е казал, че тези двамата нито иска да ги вижда, нито да ги чува. Още по-малко пък да им ползва протежетата, които ще довлекат от Румъния.

На Герена се говори, че румънските футболни търговци вече изпортили няколко трансфера. Ставало въпрос за набелязани от Петър Хубчев футболисти, с които Бекали и Патрашку като представители на клуба трябвало да преговарят. Случайно или не, нито един от тези играчи не бил привлечен, тъй като в последния момент румънците променяли условията. А след като трансферът пропадал, на свой ред власите предлагали други футболисти, с които обаче имали договори за посредничество и евентуални комисиони.

Влашкият тарикат Джовани Бекали доскоро бе в затвора                                         Снимка: libertatea.ro

Мнителният Хубчев поначало не гледал с добро око на мениджърската фамилия Бекали, която търгува с играчи у нас. Джовани и брат му Виктор снабдяват с футболисти не само Левски, но и шампиона Лудогорец и ЦСКА. Но Петър Хубчев бил свикнал сам да си избира футболисти за отбора, а не да му ги водят някакви странични мениджъри. Като треньор на Берое например само той колеше и бесеше, а останалите в екипа нямаха думата. Сега Хубчев отново искал цялата власт, само че в Левски, и щял да си носи отговорността за решенията. Ако ще ползва мениджърски услуги, това няма да са Бекали и Патрашку.

Както е известно, аферистът Джовани Бекали доскоро беше в затвора за финансови машинации, и сега опитва да възвърне позициите си на пазара на играчи. В Румъния той вече се счепка с Ана-Мария Продан – манекенка и футболен мениджър, съпруга на бившия национал Лауренциу Регенкампф. Между Бекали и ослепителната блондинка, която се снима гола в мъжки списания, върви голяма война отвъд Дунав. Част от скандалите между тях опираха и до това кой да води футболисти в българския шампион Лудогорец.

Снимка: Lap.bg