Хулиган по бельо удари полицай

Общество
11:10 - 06 Юни 2022
1944
Хулиган по бельо удари полицай

18-годишен се разходи по бельо из центъра на Шумен посред бял ден, а при предупреждение от страна на полицай, го ударил и хукнал да бяга. Случката се разиграла в петък към 14:30 часа, съобщават от МВР Шумен. 

Извършителят - жител на град Каспичан, бил задържан в полицейското управление за непристойно поведение и причиняване на телесна повреда.

Сигналът до полицията бил, че мъж се разхожда по пешеходната зона между Руски паметник и пл. „Кристал“ по оскъдно облекло и не се срамува, а напротив, показва неприлични жестове към минувачите. На място веднага се отзовал екип на охранителна полиция. Униформените заварили тийнейджъра, седнал на пейка до едно от заведенията на бул. “Славянски“.  

При разговор той направил опит да избяга, посегнал и ударил един от полицаите и наистина се измъкнал. Задържан е и се оказало, че е стар познайник на органите на реда. Младежът е криминално проявен, известен с кражби и нанасяне на телесни повреди. За нанесена телесна повреда на длъжностно лице срещу него е образувано бързо производство.