Хулигани вилнеят на стадиона, Левски бие с 2:0 (СНИМКИ)

„Сините” спечелиха най-старото дерби на София срещу Славия, грозни сцени на стадиона в „Овча купел”

Топ
22:26 - 21 Септември 2019
8606
Хулигани вилнеят на стадиона, Левски бие с 2:0 (СНИМКИ)

Левски спечели 141-ото столично дерби срещу Славия с 2:0 след късни голове на резервата Нашименто и Станислав Иванов. С победата в най-старото софийско дерби Левски оглави класирането в Първа лига след 10-и кръг.

В 73-ата минута на двубоя Нашименто, който се появи като резерва съумя да открие резултата. Той елегантно прехвърли „кошмара” на „сините” Георги Петков и изведе тима си напред в резултата. В 81-ата минута Станислав Иванов открадна топката в центъра на терена, напредна добре и матира Петков, за да направи резултата 2:0 за Левски.

Вратарят на Славия Георги Петков този път не съумя да опази мрежата си суха срещу Левски. Снимки: Спортал.

На дербито, играно на стадион „Славия” в квартал „Овча купел”, хулигани от агитката на Левски потрошиха десетки седалки в сектор „В” и замалко да влязат в юмручна схватка с влезлите в сектора да ги озаптят ченгета. Заради грозните вандалски прояви „сините” са застрашени от поредно наказание от БФС. Любопитно е дали има арестувани агресори, но засега от МВР мълчат.

Вандали от агитката на Левски строшиха десетки седалки на стадион "Славия", без да им пука, че около тях има и малки деца.

Масовото трошене на седалки от 30-40 вандали от агитката на Левски се състоя на полувремето, защото...цената на билета била 20 лева