Хуманно в Израел: Роднини могат да се сбогуват с тежко болни от коронавирус

Болница "Ичилов" дава защитни облекла на хората, за да влязат в клиниката

Новини
15:40 - 05 Април 2020
2691
Хуманно в Израел: Роднини могат да се сбогуват с тежко болни от коронавирус

Израелската болница "Ичилов" е една от първите, взе превес хуманизмът - реши да допуска роднини на тежко болни, за да се сбогуват със своите близки. Клиниката призова и останалите болници да последват примера й, предаде ДПА.

"Историите за пациенти, които умират в самота, според мен, като човек и като мениджър, са ужасяващи", посочи днес в изявление Рони Гамзу - главният изпълнителен директор на "Ичилов", която се намира в Тел Авив, предава БТА.

Лекарите от клиниката обясниха, че здравната система може да издържи, гъвкава е и затова са изготвили указания, според които членове на семейството, облечени изцяло с осигурено от болницата защитно облекло, да се сбогуват с близките си.

"Това е наш морален дълг като медицински персонал и като човешки същества", посочи Гамзу. Той бе категоричен, че примерът трябва да бъде последван.

Гамзу каза още, че според него светът трябва да последва този пример.

Болница "Ичилов" изтъкна, че е първата болница в световен мащаб, която позволява на близки на безнадеждно болни от коронавируса да се сбогуват лично.

В Израел над 800 души са дали положителни проби за коронавируса, 127 са в тежко състояние, а 106 са на апаратна вентилация. Смъртните случаи са 46, докато 477 са се възстановили и са изписани.