Хванаха 50 пияни водачи в страната

Столичанин помете охранители и посетители на заведение

Крими
11:57 - 01 Януари 2020
2562
Хванаха 50 пияни водачи в страната

Над 50 пияни водачи зад волана са хванати през последното денонощие, съобщи инспектор Лъчезар Близнаков от „Пътна полиция“. Един от тях е помел шестима души след скандал пред столично заведение. Към 6 сутринта той се скарал с охранителите, седнал зад волана и ги ударил, както и четирима посетители зад тях. Уточнява се дали ги е помел умишлено. 

Пътната обстановка в страната е нормална към момента, очаква се по-засилен трафик следобед. Очаква се засилен трафик в района на Благоевград. На място екипи ще регулират автомобилите при нужда. Пътищата са проходими и почистени в цялата страна. 

"Водачите трябва да знаят, че проверките за алкохол са засилени с днешния ден", каза още инспекторът и допълни, че ще се следи и за висока скорост.

"В новогодишната нощ няма загинали на пътя. Въпреки това има инциденти след употреба на алкохол. Водач на 23-години е седнал с 1.82 се е преобърнал извън пътя край Хисаря и е ранен. Друг водач, също употребил алкохол, над 1.7 е катастрофирал в Хасково. Над 50 пияни водачи зад волана са хванати през последното денонощие. В района на "Орлов мост" е блъснат пешеходец", допълни полицаят. 

От 18 ч. до тази сутрин са станали 7 ПТП.