Хванаха двама, обявени за издирване в Пазарджик

Новини
11:50 - 28 Март 2024
738
Хванаха двама, обявени за издирване в Пазарджик

Две лица, обявени за издирване, са установени от полицията в Пазарджик по време на масирана специализирана полицейска операция за противодействие на територията на областта, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Пазарджик.

Извършени са проверки на 1788 души, 1511 моторни превозни средства, 56 търговски обекти, питейни и увеселителни заведения, заложни къщи. За установени нарушения на Закона за движение по пътищата и Закона за българските лични документи са издадени 56 акта и 203 фиша.

Разкрити са общо 35 престъпления, като в арестите на районните управления са задържани 16 души. Органите на реда са разкрили самоличността на извършителите на една домова кражба, три кражби или обсебвания на мобилни телефони, кражба на селскостопански животни от частен имот и четири вандалски прояви. Засечени са 6 лица, притежаващи наркотични вещества, от които са иззети общо 37 пакетчета синтетичен канабиноид, 3 пакетчета с кокаин и около 88 грама суха марихуана.

Установена е нерегламентирана търговия със стоки, носещи логото на известни търговски марки. От магазин са иззети общо 99 артикула. В частен дом е открит нелегален казан за варене на алкохол и са иззети 174 литра с ракия приготвена за продажба.