Хванаха две българки на "Капитан Андреево" с кокаин под дрехите

Топ
13:21 - 08 Август 2024
428
Хванаха две българки на "Капитан Андреево" с кокаин под дрехите

Изобретателен начин за трафик на наркотици разкриха митническите служители на Капитан Андреево при проверки на две отделни коли, излизащи от страната. Митничарите хванаха марихуана, укрита във фабрични кухини на автомобил, и кокаин по телата на пътници. Случаите са от 7 август.

На граничния пункт пристигнала кола с българска регистрация, в която от България за Турция пътували шофьорът и двамата му спътници - мъж и жена, български граждани.

По метода „анализ на риска" превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. В хода на действията митничарите открили във фабрични кухини в задните врати, както и в три специално изградени тайника в пода на колата 80 пакета със зелена тревиста маса.

При направения полеви тест реакцията на зелената маса е била на марихуана с общо бруто тегло е 22,08 килограма.

В същия ден е направена и проверка на друга кола, в която пътували от България за Турция шофьорът и две жени – отново българи. Установено е, че пренасят кокаин. Наркотикът е бил открит при личен преглед на двете жени. По телата им, прикрепени с ластичен колан около кръста, са били укрити по четири пакета, съдържащи бяло прахообразно вещество, реагиращо при полеви наркотест на кокаин. Общото бруто тегло на открития кокаин е 8,760 кг.

По случаите е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково.