Хванаха Николай Костадинов от "Игри на волята" с над 700 грама кокаин

Културистът ще бъде съден за трафик на дрога

Общество
17:26 - 02 Август 2024
2777
Хванаха Николай Костадинов от "Игри на волята" с над 700 грама кокаин

Софийски градски съд (СГС) уважи искането на Софийска градска прокуратура (СГП) и взе мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на Н. К., С. Ж. и Ф. Л., обвинени като съучастници за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества. 

Н. К. е Николай Костадинов от телевизионното предаване "Игри на волята".
Разследването по случая се води от ГДБОП под ръководството и надзора на СГП. Започнато е в условията на неотложност на 30.07.2024 г. със съставянето на протокол за обиск и изземване.

СГП защити тезата, че към момента има достатъчно доказателства да се предполага, че на 30.07.2024 г. в къща в София тримата обвиняеми са държали с цел разпространение 203 броя прозрачни полиетиленови плика, съдържащи коноп (марихуана); амфетамин с общо бруто тегло 1036,28 грама, разпределен в 20 обекта; MDMA (екстази) с общо бруто тегло 1778,59 грама, разпределен в 15 обекта; кокаин с общо бруто тегло 753,50 грама и метамфетамин с бруто тегло 68,73 грама, а обвиняемият С. Ж., на същата дата, в паркиран в гараж на къщата лек автомобил „Мазда", е държал със същата цел още 80 броя прозрачни полиетиленови плика, съдържащи коноп (марихуана). Отделните пакети с марихуана са с тегло по половин и по един килограм, като намерените в
автомобила били прибрани в осем черни сака.

Съдът прие доводите на СГП, че има обосновано предположение обвиняемите да са извършили престъплението, за което им е повдигнато обвинение, както и че събраните доказателства налагат извод за реална опасност от извършване на друго престъпление, ако им бъде определена мярка за неотклонение по-лека от задържане под стража. С тези мотиви съдът с определение взе спрямо всеки от обвиняемите най-тежката мярка за неотклонение.

Определението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване пред Апелативен съд – София.

Хванаха Николай Костадинов от "Игри на волята" с над 700 грама кокаин