Хю Хефнър оглушал от вземането на много виагра

Плейбоят предпочитал да прави секс, отколкото да чува

Новини
22:30 - 03 Септември 2023
4949
Хю Хефнър оглушал от вземането на много виагра

"Казвай само добри неща" – това е една от последните молби, които Хю Хефнър отправя към съпругата си, преди да почине на 91-годишна възраст. Създателят на “Плейбой” си отиде от този свят през 2017 г., но жена му Кристъл Хефнър едва сега събира смелост да издаде мемоари за шокиращото десетилетие, прекарано с него.

Решава да нарече книгата си точно така: Only Say Good Things (“Казвай само добри неща”), въпреки че признава, че не може да изпълни молбата му, тъй като изнесените в книгата факти вероятно ще го представят като женомразец и нарцисист с осезаемо контролиращо присъствие в нейния живот.

37-годишната Кристъл разказа, че Хефнър е диктувал всичко през десетте години, в които са били заедно. Налагал ѝ е вечерен час. Определял е какъв лак да носи и нежно я потупвал по главата, когато се показвали корените на естествената ѝ коса, което било знак, че отново трябва да стане съвършено руса.

Изисквал всеки ден да е у дома в 18 часа, за да сподели вечерята му, която винаги се състояла от пилешка супа с крема сирене и бисквити. Също така се очаквало от нея да участва в груповия секс, с който шефът на “Плейбой” се славеше.

“Беше неудобно. Не знам колко хора е имало в спалнята ни наведнъж, но бяха много. Беше доста зле. Ние си казвахме: “О, сега е мой ред”. Никой всъщност не искаше да бъде там, но според мен Хеф все още си мислеше, че е на 40 години, и тези нощи, многото хора и имението затвърждаваха това усещане. Той си казваше: “Все още го мога”, разказва Кристъл пред “Дейли мейл”. На прочутите неделни празници на “Плейбой” се стичали понякога по 200 красавици, а Хю Хефнър вземал толкова много виагра, че спрял да чува с едното си ухо.

“Но той винаги е казвал, че предпочита да е глух, но да може да прави секс”, допълва вдовицата му.

Тя била само на 21 г., когато влиза в неговия живот. По това време е студентка по психология и работи като модел в Сан Диего. Приятелка ѝ предлага да опитат късмета си и да кандидатстват за участие в прочутите партита в имението на “Плейбой”. Още на паркинга са помолени да изчакат, за да бъдат снимани.

По-късно ѝ предстояло да разбере, че това е изпитана система, по която Хефнър избира красавиците за своите забавления. Поставя върху фотографиите им букви, като най-желаните са с А и влизат първи. Кристъл е сред тях. На партито не се случва нищо помежду им, но когато тя се връща в дома на родителите си, получава обаждане с покана да стане едно от така наречените “зайчета”, с които Хефнър живее в имението.

Пленена от видения блясък и възможността за контакт с редица високопоставени лица от света на шоубизнеса, Кристъл решава да го направи.

“Когато стигнах там, Хеф излизаше с 18-годишните близначки Кристина и Кариса Шанън, но това не продължи дълго. С Хеф станахме двойка, защото проявих интерес към неговия свят. Почти бяхме взаимно зависими един от друг, но в един момент разбрах, че това може да бъде доста опасно”, спомня си вдовицата на създателя на “Плейбой”.

Разликата във възрастта им е 60 г. и първоначално Кристъл не намира за много смущаващо, че Хефнър определя правилата в тяхната връзка. След две години съвместен живот в имението му той ѝ предлага брак с диамантен пръстен за 50 000 долара.

Тя се чувства поласкана и приема, тъй като непрекъснато вижда колко много красавици се борят да са на нейно място.

“В имението срещнах толкова целеустремени жени, но мястото като съпруга на Хеф беше само едно и беше мое. Много хора ме мразеха. Хората казваха, че съм блондинка, златотърсачка, която не го обича. Търпях много нападки за връзката си с него, за външния си вид, за интелекта си. Страхувах се да давам интервюта, защото заради възрастовата ни разлика първото нещо, което винаги ме питаха, бе: “Как е сексуалният ви живот”, признава Кристъл Хефнър.

Много пъти тя се чувствала в капан по време на живота си със създателя на “Плейбой”. Дори в един момент била разколебана дали да стане негова съпруга. След като научава, че се готви телевизионно предаване “Омъжи се за Хеф” от сватбата им, бяга в Австралия. Връща се обаче, когато секретарят на Хю Хефнър ѝ се обажда и ѝ разказва, че той е дълбоко наранен от нейното решение. Още повече че тя вече е представена като бъдещата му съпруга на първата страница на “Плейбой”.

Кристъл си дава сметка колко много значи това и че би било добре да му се довери. “Обичахме се и се уважавахме, но в един момент аз се изгубих в неговия свят. Толкова много зависех от него, че нямах друг живот извън имението. Веднъж той ми каза: “Когато започнеш да правиш нещата отделно, тогава идва краят на връзката”, спомня си последната госпожа Хефнър. Тя остава до съпруга си до последните му дни - и не защото е златотърсачка, както мнозина я обвиняват, а защото просто не вижда друг път за себе си, докато той е жив.

“Дали ще бъдем избрани, или не, беше опустошително за нас, момичетата, а за него – игра. Поглеждайки назад, мисля, че имах нещо като стокхолмски синдром... Аз не чувствах, че има къде другаде да отида или че мога да направя нещо от себе си”, споделя още Кристъл.

Вече обаче е готова да го стори. Тъй като имат предбрачен договор, тя не получава голяма част от наследството на именития си съпруг. То е поделено между неговите четири деца от предишните му две жени и благотворителни организации. За Кристъл остава къща в Холивуд, която тя продава, и обезщетение от 7 млн. долара.

Сега тя планира да върне моминското си име, да получи докторска степен по психология и да помага на други жени, станали жертва на контролиращо поведение от своите партньори. Мечтае да се омъжи отново и да има деца от мъж, който не е с 60 г. по-голям от нея.

Признава обаче, че все още изпитва трудности във връзките, тъй като получава покани за срещи предимно от възрастни мъже.

“Имам чувството, че всички искат да ме прехвърлят на следващия 80-годишен”, споделя вдовицата на Хю Хефнър, който приживе твърдеше, че е имал над 1000 жени в живота си, но така и не е успял да намери своята сродна душа.