И Берлускони пипна Covid-19, в болница е

Свят
15:21 - 04 Септември 2020
3175
И Берлускони пипна Covid-19, в болница е

Бившият италиански премиер и собственик на футболния гранд Милан в едни от най-добрите му години - Силвио Берлускони, е в болница след положителен тест за коронавирус.

83-годишният бос първоначално се беше изолирал във вилата си, но по решение на личния си лекар, който е шеф на голяма болница в Милано, вече е под наблюдение.

На медийния магнат е била поставена кислородна маска, която да подпомага дишането му, макар от лечебното заведение да определиха престоя му като "предпазна мярка".

Самият Берлускони признава, че е имал болки в мускулите и ставите, но вече са отминали, като продължава да го тормози запушен нос и дразнене в гърлото.

"За съжаление вече знам, че това не е настинка, а нещо много по-сериозно. То достигна до мен и до семейството ни. Наясно съм колко мъка пося този вирус", обяви още бившият премиер на Италия.

Проблемите със здравето на 83-годишния Берлускони не са един и два. През 1997 година пребори рак на простатата, след това през 2006 година се подложи на операция на сърцето, а заедно с това страда и от проблеми с червата и чести възпаления на очите.