И Букурещ ще поиска Брендо. Ще се докопат ли румънски бандити до кокаиновия крал?

Евелин Банев има много врагове в северната ни съседка, убил известно ченге с отрова за мишки

Новини
12:44 - 24 Юни 2024
3395
И Букурещ ще поиска Брендо. Ще се докопат ли румънски бандити до кокаиновия крал?

Румънските власти вече са информирани, че Евелин Банев - Брендо се е предал на родното правосъдие и най-вероятно ще искат българина да изтърпи и тамошната си присъда, научи Lupa.bg. Най-вероятно обаче българските съдии няма да искат да изпратят кокаиновия крал за Букурещ, защото у нас има да лежи 6 години в затвора. На север от Дунав българският бандит трябва да търка нара 10 години.

Заради по-тежката присъда, румънците имат право да искат Евелин Банев да търпи наказанието си първо в Букурещ. В тамошните затвори има много врагове на Брендо, които вероятно ще му направят живота черен, ако се стигне да се лежи 10 години в съседната държава.

Още преди години родните съдилища правиха всякакви спънки на съседите ни да предадат българина, така и не им го дадохме. Търсиха се всякакви причини като - липса на преводач, неясни искания от румънска страна и какво ли не още. Явно богаташа се беше "подковал" още тогава да не бъде екстрадиран към Румъния. И сега основната версия, че Брендо се предава е, че той иска да се скрие в родния зандан от чуждестранните си врагове. В Румъния Брендо е нарушил много финансовите интереси на силни там хора. Говори се за провалена сделка за милиарди. 

Българският мафиот Евелин Банев-Брендо е отровил румънско ченге под прикритие, разбра Lupa.bg. Джордже Спиридон е намерен мъртъв, след като се правил на митничар, а през това време сключил с Брендо сделка за 50 кг. кокаин.

Оказало се, че румънецът е полицай под прикритие. Хората на краля на кокаина вероятно разбрали истината, като Джордже бил намерен мъртъв. До него имало кутия с натурален сок и сламка. После станало ясно, че е отровен с отрова за мишки.

Спиридон работил в екип с още едно ченге, което сега вероятно ще е свидетел срещу Брендо. Именно поради тази причина Евелин Банев не иска да ходи в Румъния, Наскоро съда изпълни решението на властите в Букурещ и изпрати Брендо на север от Дунав.

Евелин Банев, по-известен с псевдонима си Брендо, е осъден на 6 години затвор по обвинение за пране на пари, съобщава "Нова".

Единственото дело у нас срещу него продължи 12 години. Той е осъден от Върховния касационен съд.

Преди България, Италия и Румъния също осъдиха Банев. В "Ботуша" е осъден на 20 години по акцията "Кокаинови крале", а в съседката ни - на 10 години за трафик на 50 кг кокаин.

В България е признат за виновен за това, че заедно с брат си е участвал в група за пране на пари от 2002 до 2005 година. Дейността си развивали в няколко държави - България, САЩ и Швейцария.