И днес засилен трафик по пътищата

3600 полицаи ще следят за безопасността на движението

Общество
09:27 - 21 Декември 2019
1593
И днес засилен трафик по пътищата

Очаква се и днес движението по основните пътища в страната да бъде натоварено преди поредицата почивни дни за предстоящите коледни празници. От МВР увериха, че са предприети всички мерки за улесняване на трафика, а екипи на пътната полиция ще следят за нарушения от страна на водачите.

Според "Пътна полиция" над 250 000 автомобила се очаква да ръгнат на път. Очаква се интензивен трафик. 3600 полицаи ще следят за безопасността на движението по пътищата. Властите  ще използват цялата си техника. На терен са всички налични екипи. Полицията ще следи за спазване на ограниченията за скоростта, за опасни маневри и агресивно поведение на водачите на пътя, за правоспособност, ще проверява за употреба на алкохол и упойващи вещества.

Трафикът ще бъде допълнително регулиран. За да не стават колони на „Хемус”, при тунел „Витиня” вече действа реверсивно движение. То ще бъде в сила днес и в понеделник.

До 11 часа днес в сила ще е забраната за движение на автомобили над 12 тона по основните пътища в страната. От Гранична полиция съобщиха, че по всички пунктове са предприети мерки за обработване документите на пътуващите.