И Евгения Банева се обяви за тежко болна от ареста

Назначиха медицинска експертиза на олигархичната съпруга

Новини
16:56 - 30 Май 2019
4976
И Евгения Банева се обяви за тежко болна от ареста

Апелативният специализиран съд назначи двойна медицинска експертиза на Евгения Банева преди да реши дали здравословното й състояние позволява да остане в ареста. Тя ще бъде извършена от ендокринолог и невролог, които да преценят и какво лечение трябва да и бъде назначено.

Причината за експертизата е становището на адвокатката на обвиняемата - лидерът на "Движение 21" и бивш депутат от БСП Татяна Дончева, че здравословното състояние на съпругата на Николай Банев е много влошено. Според защитата Банева има образувание на щитовидната жлеза, което е установено с предна експертиза, което обаче е нараснало с 1/3 през последната година. Затова Дончева настоява, че е нужна операция на арестантката. Освен това трябвало преглед от невролог, тъй като Банева има кистозно образование на гръбнака и усеща силни болки. 

Очаква се медицинската експертиза да бъде готова на 6 юни, за когато е насрочено следващото заседание. Припомняме, че Евгения Банева е с мярка "задържане под стража" по обвинение за участие в организирана престъпна група за данъчни и длъжностни престъпления и пране на пари.

"Болестта" на милионерката Банева не й попречи да си играе на кандидат за евродепутат. Като писахме днес, тя е кандидата, събрал най-малко гласове.

В съда беше и майката на Евгения -Мария Генчева. „Трябва да ви кажа, че като че ли съм изгубила всяка надежда. Евгения е умно момиче - не знам защо са тези настроения срещу нея“, заяви Генчева.