И Гърция внесе коронавируса от Италия

Здраве
13:20 - 26 Февруари 2020 (обновена)
3528
И Гърция внесе коронавируса от Италия

38-годишна гъркиня се е разболяла от коронавируса. Жената е първият официално потвърден случай в южната ни съседка от началото на епидемията. Тя е била на посещение в огнището на заразата в Северна Италия и преди няколко дни се е завърнала от там в Солун, уточни гръцкият представител на здравното министерство Сотирис Циодрас. 

Междувременно към двамата братя в Хърватия, диагностицирани с Ковид-19 се присъедини още един болен. В Италия случаите, доказани клинично, са общо 357, от които 19 са в критично състояние. Само за днес (до 13,00 часа българско време - б.р.) новите заболели са 34. 

Във Франция болните са с трима повече от днес, като там издъхна още един покосен от заразата. Възстановили са се общо 11 души от заболяването, един е в критично състояние. В Испания инфектираните са 11, като един от случаите е от днес, двама са се излекували. 

В Китай броят и на заболелите, и на смъртните случаи продължава да расте. По официалните данни на правителството на Си Дзинпин 415 са новите случаи, 52 са жертвите само за последното денонощие. 8745 души са в сериозно или критично състояние.