И Гришо се обяви против ваксините

Имам приятели, които хванаха вируса отново, обясни най-добрият ни тенисист

Здраве
16:14 - 15 Май 2021
8585
И Гришо се обяви против ваксините

Най-добрият български тенисист Григор Димитров заяви пред медиите, че напоследък среща трудности, но е концентриран върху участието си в турнира в Женева. Димитров сподели, че все още не се е ваксинирал, тъй като в момента е против имунизацията.

Гришо тренира в компанията на любимата Лолита

"Преди 30-ия рожден ден Хасково е много специално място за мен. Всеки път, когато се прибирам изпитвам доста особени чувства. Не исках никъде другаде да си празнувам рождения ден освен тук. Може би това не беше част от плана, но след отпадането от Рим усетих, че мога да го направя. Имах време да тренирам, да вляза във форма. Гледам да се насладя на момента, да видя родителите си, да покажа на приятелката си откъде съм. Гордея се.", каза Димитров.

"Гледам да стоя фокусиран за Женева. Последните няколко седмици бяха доста трудни за мен. Тренирах много и мачовете не се случваха по начина, който исках. Това е тенисът. Мисля, че играя добър тенис."

 "Последните 2-3 години за всеки спортист бяха и все още са доста странни. Нямаме тази подготовка, която сме имали. Усеща се много различна настройка за мачове и тренировки."

"Още не съм се ваксинирал. Преценяваме ситуацията в момента. От другата седмица имаме други правила в ATP. Трябва да изчакаме. Всеки си върши работата доста пълноценно, не само в отбора, но и в ATP. В момента само по един час излизаме и се разхождаме, което за нас прави огромна разлика. През последната година само кортове, хотел, кортове, хотел. Не е от най-приятните неща. Също без публика. Това е най-лошото нещо".

"Никога не съм искал да вкарвам в тялото си нещо, което е забранено или в тази ситуация не знаем какво представляват ваксините, така че съм по-скоро за „не“, но всеки един ден излизат нови правила. Би било голям плюс. Трябва да изчакаме да видим нашите директори. Само те могат да поставят това правило. Трябва да се пазя в момента. Никой не е застрахован. Имах приятели, които си бяха сложили ваксината и до ден-днешен са добре, но имах и такива, които хванаха вируса отново", коментира тенисистът пред Би Ти Ви.

 Снимки: Lap.bg