И капитанът на "Царевна" потвърди: "Възраждане" сее фалшиви новини

Добре сме, военните действия се водят далеч, увери Павел Павлов

Общество
12:09 - 11 Април 2022
2686
И капитанът на "Царевна" потвърди: "Възраждане" сее фалшиви новини

Моряците на кораба „Царевна”, който е блокиран вече повече от месец в Мариупол, са в добро състояние, имат храна и провизии. Това става ясно от телефонен разговор, който собственикът на кораба разпространи до медиите. Ситуационният център към Министерството на външните работи също поддържа постоянна връзка с екипажа.

На борда няма чужденци. Екипажът не е бил заплашван от никоя от воюващите страни, заявява капитанът Павел Павлов. Той е категоричен, че новината в медиите, че корабът е завладян, не отговаря на истината.

„Имаме храна и вода за 15 дни. Здрави сме. Военните действия са в район, който е по-отдалечен от кораба. Вече не е така стресиращо”, заявява Павлов.

„Добре сме”, потвърди и морякът Радослав Стоянов.

„Обстановката в порта около кораба в случая е нормална. Водят се сражения за овладяване на порта, които са на разстояние от кораба повече от 500 метра. Корабът не е под обстрел. На борда няма представители от едната или другата страна”, заяви Владимир Маринов, старши помощник-капитан. С което доказа, че от "Възраждане" на Костя Копейкин сеят фалшиви новини. Вчера от там обявиха, че на "Царевна" има бойци от Азовския полк. 

„Надяваме се, че няма да имаме поражения от някакви случайни попадения, в момента корабът е в цялост, има възможност да плава”, добави той.