И Краси Каракачанов даде оставка след провала

ВМРО взе 1% на парламентарния вот

Политика
15:32 - 15 Ноември 2021
3191
И Краси Каракачанов даде оставка след провала

Ръководството на ВМРО подава оставка след слабите резултати от изборите на 14 ноември. 

"Благодарим за подкрепата на истинските български родолюбци, които избраха ВМРО. Благодарим за подкрепата в тежката политическа, икономическа и здравна обстановка. След анализ на изборните резултати ръководството на ВМРО, в лицето на Изпълнителния комитет, взе решение да подаде оставка и да свика Организационен съвет, с цел подготовка и свикване на конгрес на ПП „ВМРО – Българско национално движение“. Задача на този конгрес ще бъде да вземе решения за бъдещето на Организацията и да избере ново ръководство.

Оставаме верни на българската национална кауза. Призоваваме българските политически партии, представени в Народното събрание, да не отстъпват от защитата на българските интереси в Македония. Кауза, която ние ще продължим да браним с цената на всичко.

Да живее България!

България над всичко!", гласи съобщението по повод взетото решение.

При 75.69% обработени секционни протоколи ВМРО печели 1% на парламентарния вот. На президентския двойката Милен Михов - Мария Цветкова получават 0.46%.

Съставът на Националния изпълнителен комитет включва:

Красимир Каракачанов – председател;

Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов, Атанас Стоянов и Милен Михов - заместник-председатели;

Юлиан Ангелов – организационен секретар;

Султанка Петрова, Красимир Богданов, Борис Вангелов, Георги Дракалиев, Васил Христов, Антон Андонов, Александър Сиди, Йордан Йорданов, Карлос Контрера, Калин Поповски - членове.

От партията ще свикат Организационен съвет, който да подготви и свика конгрес, на който да бъде избрано ново ръководство.