И Минчев не знаел за решетките на НС

Не съм одобрявал този дизайн, разпоредих проверка, обяви шефът на парламента

Топ
16:53 - 19 Май 2022
1423
И Минчев не знаел за решетките на НС

Мистерия обхвана Народното събрание по казуса с решетките, поставени на парадния вход на институцията в сряда, предизвикал гнева и на депутати, и на граждани. Вчера зам.-шефът на институцията Кристиан Вигенин призна, че не е бил информиран за решението и даде да се разбере, че най-вероятно то не е било взето на председателски съвет. 

Днес пък самият депутат номер 1 Никола Минчев разкри, че е бил наясно с проекта, но не той е одобрявал дизайна по-подходящ за зандан, отколкото за Народното събрание. 

И заяви, че е разпоредил проверка за решетките. По-рано Инспекторатът към Министерството на културата не просто заповяда те да бъдат незабавно махнати, но и наложи глоба на НС за поставянето им. 

"Трябва да видя каква е точно санкцията, ако има предписание за премахване, ще се запознаем с документите". Това коментира председателят на парламента Никола Минчев пред журналисти в кулоарите. "Аз не съм одобрил този дизайн със сигурност, това е категорично", каза той и допълни, че ще провери къде и кой се е подписал, за да се стигне до това решение.