И ние си имаме къща на духовете - в Мусачево

Местните разказват, че сградата е построена върху стари турски гробища и затова е обитавана от зли сили

Актуални новини
15:43 - 23 Юли 2021
4756
И ние си имаме къща на духовете - в Мусачево

Всички сме гледали филми за къщи, обитавани от духове, независимо дали става въпрос за документални или игрални. Там не може да се живее, а малцината, осмелили се дори да влязат вътре, са преследвани от проклятия. Само че тези филми винаги разказват за къщи в САЩ, Канада или някъде из Европа. Истината обаче е, че и на родна земя има немалко такива къщи. А една от тях е на половин час пък с кола от центъра на София. Става въпрос за Къщата на духовете в село Мусачево. За нея разказва каналът OMG Facts във "Вибокс 7".

Самата къща не се различава по нищо от много изоставени други по българските села. Архитектурата ѝ също не е нещо особено. Но тя е свързвана от мнозина със страховити истории. Заради окаяното си състояние и легендите около нея, тя дълго време бе предлагана за 1 лв. (да, един лев), но бе продадена едва преди години.

Местните разказват, че къщата е построена върху стари турски гробища и затова е обитавана от зли сили. Православен екзорсист твърди, че близостта ѝ с гробището обяснява феномените - вероятно много от погребаните хора не са били опяти след смъртта им. 

Легенди в селото гласят, че двама майстори, наети преди години да ремонтират къщата, преспали в нея и сънували един и същи кошмар.

Друга история разказва за германец, любител на подобни истории, който останал да преспи във въпросната къща. На сутринта той излязъл с изцяло побеляла коса и треперещ. Попитали го защо не е излязъл по-рано, а той отговорил, че просто не е могъл.

Местните разказват, че преди много години, членовете на семейството, което построило къщата, мистериозно умират. Същото се случва и със следващите собственици, че и с трети. Според магове и екстрасенси в къщата в село Мусачево са се извършвали зверства. Някои твърдят, че просто съставът на почвата прави така, че се образува магнит за отрицателна енергия. 

Съществува обаче и човек на име Любен Божилов. Той е първият собственик на къщата. Разказва, че я е построил преди 55 г., но заради здравословни проблеми и други проблеми, в нея никой никога не е живял. Нещо повече - той обвинява журналистите, че са превърнали имота му в нежелан и обезценен. И твърди - няма никаква магия в къщата му. "Магията сме ние, че съществуваме", убеден е той в документален филм за имота му.