И Олександър Усик сложи военната униформа: Скъпа Украйна, върнах се!

Украинският боксьор се присъедини към териториалната отбрана на столицата Киев

Новини
15:40 - 01 Март 2022
4117
И Олександър Усик сложи военната униформа: Скъпа Украйна, върнах се!

Украинският боксьор Олександър Усик се присъедини към териториалната отбрана на столицата Киев, за да защити града, след като Русия нахлу в Украйна. Боксьорът дори беше сниман с голяма картечница.

Той е поредният известен боксьор, който се включи в опазването на родината си, като първи това сториха братята Владимир и Виталий Кличко, като вторият е кмет на Киев.

Вчера акаунт в Туитър, специално създаден, за да дава информация за конфликта, предостави актуална снимка на Усик, който е заедно с трима други войници.

Усик се намираше в Шефилд до преди седмица, за да рекламира предстоящ боксов мач, но с атаката на Путин, Усик предприе мерки да се завърне в родината си.

Боксьорът беше обвинен, че дезертира в Англия, но с пост в Инстаграм опроверга това: „Скъпа Украйна, мили украинци, някои написаха, че бягам. Не е вярно, имах пътуване по работа и сега се върнах. Вкъщи съм..

Приятели, трябва да се обединим заедно и да преодолеем това, защото сме изправени пред изключителни трудности. Обзет съм от емоции и ме е грижа за родината ми и за народа ми. Приятели, трябва да спрем войната заедно“, написа Усик.

В отделно видео той се обърна към руския народ: „Бих искал да говоря с народа на Русия. Ако се смятаме за братя, православни християни, не изпращайте децата си в страната ни, не се карайте с нас. Също се обръщам към президента Владимир Путин. Може да спрете войната. Моля, просто преговаряйте с нас. Ние се защитаваме. Спрете войната, спрете я. Не на войната!“.