И Пловдивският университет в грипна ваканция

Преустановяват се всички масови мероприятия на територията на ВУЗ-а през тази седмица

Новини
12:23 - 09 Март 2020
3122
И Пловдивският университет в грипна ваканция

Обявиха грипна ваканция в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Днес е издадена заповед за преустановяване на занятията от 9 до 15 март включително, съобщи „Трафикнюз”.

Университетът е поредният ВУЗ, който затваря врати заради обявената грипна епидемия в страната и регистрираните вече случаи на коронавирус у нас.

Поради тази причина днес се е осъществила среща на Управителен съвет и Ректорското ръководството и се е взело съответното решение.

Преустановяват се и всички масови мероприятия на територията на Пловдивския университет в този период. Планираният за 10 март, вторник, Ден на отворените врати в Юридическия факултет, ще се проведе на друга дата, която организаторите ще съобщят допълнително. Отлага се и промоцията на Химическия факултет, насрочена за 14 март, събота.

Във всички сгради на ПУ „Паисий Хилендарски“ ще се организира регулярно дезинфекциране. В грипна ваканция са вече Аграрният университет, УХТ и Медицинският университет.

На кризиден щаб в Пловдив днес кметът Здравко Димитров заяви, че е възможно грипната вълна под тепетата да бъде удължена.