И "Майкрософт" слуша гласови записи на потребители

За извинение компанията обясни, че това се прави с цел подобрение на услугите

Новини
16:08 - 15 Август 2019
1655
И "Майкрософт" слуша гласови записи на потребители

Ръководството на "Майкрософт" (Microsoft) призна, че компанията е обновила политиката си за поверителност, за да позволи на клиентите да знаят, че компанията събира гласови данни за потребителите си с помощта на служители и сътрудници.

Говорител на "Майкрософт" обясни, че компанията събира гласови данни, за да предоставя услуги за Skype и Cortana, а понякога ползва доставчици, които да ѝ помагат да подобри въпросните услуги.

„Осъзнахме, на база на наскоро повдигнати въпроси, че можем да свършим по-добра работа, като уточним, че понякога хора разглеждат това съдържание“, посочва говорителят в имейл.

"Майкрософт" е поредният технологичен гигант, който признава за подобни практики, след като в медиите се появи информация, че Фейсбук е плащала на външни сътрудници, които да свалят аудио съдържание, генерирано от потребителите на нейните услуги.

По думите на говорителя на компанията тя ще продължи да търси възможности за подобрения.

Същевременно технологичните компании в Съединените щати се сблъскват със силни критики от страна на властите и регулаторите заради практиките им за опазване на личните данни на потребителите.