И Радан зове за изключването на Москва от SWIFT

Евродепутатът прогнозира краткосрочни сътресения, но силно отслабване на Русия

Политика
09:38 - 26 Февруари 2022
3205
И Радан зове за изключването на Москва от SWIFT

Арогантната агресия на Путин, страданията и жертвите и на двата народа, които тази агресия причинява, а и енергийната криза в ЕС, се дължат основно на зависимостта на Европа от руски горива. Няма друг избор пред ЕС, освен да изключи Москва от SWIFT. Така евродепутатът от ДСБ Радан Кънев коментира последните действия на Брюксел и наложените в четвъртък и петък санкции на Евросъвета. 

"Като налага слаби санкции и изключва енергетиката от обхвата им, ЕС насърчава агресията и засилва предпоставките за кризата и за нови и нови агресии и кризи.

На фона на жестоките военни действия, саможертвата на украинците, хилядите жертви и от двете страни на фронта и вълните от бежанци, ЕС има само един избор - изключване на Русия от SWIFT, включване на енергоносителите в санкциите и изграждане на коридор за постоянни доставки към Украйна.

Този избор ще предизвика кратка и болезнена криза и ще създаде надежда за бързо прекратяване на агресията и отшумяване на кризата.

Другият избор е - безкрайна война, милиони бежанци, постоянен риск от нова агресия и … все по-дълбока енергийна криза", предупреди българският политик.