И щерката на Берлускони пипна коронавирус

Актуални новини
15:31 - 07 Септември 2020
5103
И щерката на Берлускони пипна коронавирус

Първородната щерка на Силвио Берлускони - Марина Берлускони, която управлява семейната империя "Фининвест", също е заразена с коронавирус. В изявление за медиите тя поясни, че се чувства добре, но работи вкъщи и смята да остане под карантина до отрицателен тампон.

След по-малката Барбара, за която се твърди, че е лепнала коронавируса наа бащаа си след бурни нощи на о. Капри и синът Луиджи, Марина е третото дете на експремиера, ударено от заразата. Засега не са покосени от коронавируса синът Пиер Силвио от първия брак на видния политик и Елеонора от второто му венчило с актрисата Вероника Ларио.

Следващите два дни са решаващи за здравето на Силвио Берлускони, фазата е много деликатна – това заяви пред журналисти професор Алберто Дзангрило - личен лекар на експремиера и шеф на отделението по анестезиология и реанимация на престижната миланска болница „Сан Рафаеле“.

Известният медик обясни на пишещото братство, че в сряда той и екипът му ще са сигурни дали двустранната бронхопневомония, разболяла лошо в средата на миналата седмица видния политик в следствие на зараза с „Ковид-19“ , е останала в начален стадии и започва да отшумява. Или приложената досега терапия с антибиотици и антивирусни медикаменти не е дала резултат, което означава, че лечението на високопставения пациент ще бъде променено, той ще трябва да бъде преместен в интензивно отделение и евентуално интубиран.

Междувременно от висотата на болничното си легло в специалното отделение за богати хора „Диамант“ на „Сан Рафаеле“ Силвио Берлускони се увери колко много го обича Италия. Включително и бившата му съпруга Вероника Ларио, с която се съдиха поне пет години за издръжката й след развода и която му засвидетелства от страниците на влиятелен вестник най-добри чувства, пожелавайки му да не се предава и да оздравее колкото се може по-бързо.

Скоростно и скорошно възстановяване му пожелаха също така президентът Серджо Матарела, премиерът Джузепе Конте, известни политици от целукупния политически спектър на Апенините, предприемачи, филмови и тв-звезди, фенове на „Милан“, хиляди обикновени хора. Четрикратния премиер на Италия получи пожелания за бързо оздравяване дори от извечния си бизнес-опонент Карло Де Бенедети, който все пак не пропусна да го „ощипе“ словесно, наричайки го „мошеник“ заради подкупването на съдията на един от съдебните им спорове отпреди години за стотици милиони евро.

Доколкото до настроението на самия Берлускони, според разговарялите с него по телефона близки то било както винаги добро, с оптимистичен заряд и той се надявал още в края на тази седмица да се включи в политическия дебат по повод предстоящите след две седмици местни избори.