И Тоца се изказа за Хамас и Палестина

Новини
16:47 - 09 Октомври 2023
3389
И Тоца се изказа за Хамас и Палестина

Всяка една война има три измерения - хуманитарно, икономическо и политическо. До момента Израел обяви за над 800 жертви, като сред тах са и над 260 деца, които са били до Ивицата Газа на фестивал на мира. Къде са човешките права от хартата, когато става дума за война?

Това коментира пред Нова тв Антония Петрова. 

Няма как да не остане незасегнат икономическия момент. Вече стана ясно, че цената на петрола вече стремглаво се повишава и сега е момента всички да седнат на масата на преговорите, посочи тя.

Това е конфликтна точка, гореща, с военни действия. Но досега не ставаше дума за война. Въпросът е защо сега, когато целия цивилизован свят обяви подкрепа за Израел. Това автоматично означава, че Европа и САЩ подкрепят Израел и логистично и финансово. А това на свой ред ни отслабва. Тогава не се ли опитва Русия през Израел да влезе, посочи тя. 

За нас като българи е важно да разберем чрез всичко, което се случва с военните конфликти по света, е нещо, което трябва да ни обединява, а не обратното. Илюзия е, че хората са много добри, че светът върви към нещо добро, а на някой конспирацията е да се избиваме помежду си.

Истината е, че светът не е толкова добро място, че има постоянно войни, а ние сме в един добър военен съюз.

Така че ние трябва да се борим за съюзниците си, за мира и за демокрацията, защото тези неща не са даденост, коментира Добромир Иванов.

Добре е да се отбележи, че Хамас не е Палестина. Че в Палестина има много хора, които искат мир и спокойствие, както и в Израел. Това са два братски народа, които просто трябва да се научат да живеят заедно, отбеляза Петрова.  

Така е. Не бива да забравяме, че Хамас е една терористична организация, която е срещу целия християнски и цивилизован свят. Така че не бива да се заблуждаваме, че те са само срещу Израел, а на нас са ни приятели. Те на нас гледат по същия начин, така че рискове има и те са реални, коментира Иванов.