И това съществува: 10 кинта за "първо, второ, трето" - обедното на морето (СНИМКИ)

На доста от заведенията вече увеличават за втори път цените

Новини
15:56 - 15 Август 2022
7670
И това съществува: 10 кинта за "първо, второ, трето" - обедното  на морето (СНИМКИ)

На много от заведенията по родното море започнаха отново да увеличават цените, а причината е новите сметки за ток. Но има и такива, които правят реверанс и предлагат на клиентите си обедно меню. А цената е убийствена - 9,90 лв. за супа, основно и десерт, което е повече от добре. Дори в София не могат да се срещнат такива цени.

Разбира се, цените на обедните менюта варират, като има и такива за 13 или 17 лева. 

Наблюдателни клиенти видяха, че в заведенията, където са редовни посетители, цените са завишени. И те са констатирали промяната, след като са разгледали детайлно менюто, а преди това са си поръчвали любимите си неща директно, без да се вглеждат в предложенията от страниците. 

Оказа се, че собствениците на заведения били неприятно изненадани от последните сметки за ток, за които бяха уверявани, че няма да бъдат такива. "Да, ама не!", както би възкликнал покойният Петко Бочаров. 

Някои са били "зарадвани" със сметки от порядъка между 4000 и 4800 лева и то за ресторанти с капацитет от около 15 маси, което е много.

"За съжаление трябваше да го направим, тъй като това са непосилни суми за нас. Буквално трябва да се борим за оцеляването си, а наред с това плащаме заплати, квартири на персонала и трябва всеки ден да отделяме пари за зареждане с продукти", призна пред Lupa.bg Марио Господинов, който има две заведения на плажовете в Созопол и Каваци. 

Пясъчните ивици продължават да са претъпкани, въпреки че голяма част от българите се радват на слънчевите лъчи в Турция, Гърция и Италия. 

В 12:30 сякаш удря камбанен звън и всички се втурват към капан чета и ресторанти, разположени на плажа, за да се отдадат на плюскане за 10 кинта, което не могат да си го позволят във вътрешността на курортите ни, а какво остава за вечер, когато упражнението се повтаря, но вече с часове разточителство. И всичко това обилно полято с алкохол.

А после някои твърдят, че сезонът бил слаб и българинът нямал пари...