И Тръмп го съдят - откраднал диско парче

Куриози
12:17 - 06 Ноември 2020
2425
И Тръмп го съдят - откраднал диско парче

Адвокатите на групата "Вилидж Пийпъл" ще подадат жалба „през следващите няколко дни" относно неразрешеното използване на хита им „YMCA" на предизборните митинги за американския президент от Доналд Тръмп, заяви адвокатът им, пише БГНЕС.

Дискотечният химн от 1978 г. е използван както на митинги, така и като саундтрак към предизборен видеоклип преди президентските избори във вторник в САЩ.

„Притежателите на правата за музиката, включително „Scorpio Music"са открили с учудване това присвояване за партийни и предизборни цели в полза на Доналд Тръмп, което те никога не биха приели", каза адвокат Ричард Малка,

Неразрешеното използване на песента „ще бъде предмет на жалба през следващите няколко дни, както във Франция, така и в САЩ, срещу всеки инициатор или съучастник на това, което представлява пряка кражба на имуществото на други", каза той.

Песента „YMCA” е написана от френските писатели Жак Морали и Анри Белоло и водещия певец на "Вилидж Пийпъл" Виктор Уилис.

"Вилидж Пийпъл" имаше хитове от двете страни на Атлантическия океан с „YMCA“, както и с „In the Navy“ и „Macho Man“ в края на 70-те години.