И трите ЕРП-та преустановяват планираните ремонти

Прекъснатото електроснабдяване ще бъде възстановявано в най-кратък срок

Новини
15:59 - 16 Март 2020
1577
И трите ЕРП-та преустановяват планираните ремонти

Всяко едно електроразпределително дружество преустановява планирани ремонтни дейности. Това каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова по време на брифинг в Министерски съвет, предаде Агенция „Фокус“.

„Във връзка на регистрираните случаи на COVID – 19 в нашата страна и въведеното извънредно положение, днес в Министерството на енергетиката проведохме съвместно заседание с колегите от трите електроразпределителни дружества и председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране, за да направим анализ на ситуацията и да набележим определени мерки, които са свързани с нашата работи и които са насочени изцяло към това да облекчат всички битови потребители по отношение на ползването на електрическа енергия и плащането на сметките за електрическа енергия. Набелязахме няколко категории мерки. Всеки един от представителите на трите електроразпределителни дружества е изключително мотивиран да работим изцяло в интерес на потребителите, така че те да бъдат максимално улеснени от една страна и от друга страна да се погрижим максимално за живота и здравето на битовите потребители и на хората, които обслужват съответните центрове за плащания към трите електроразпределителни дружества“, каза още тя.

„Първата и най-важна мярка е свързана осигуряване на непрекъсваемостта на снабдяването с електрическа енергия. В тази връзка и от страна на трите електроразпределителни дружества беше ясно заявена позицията, че всяко едно от тях преустановява всички планирани дейности с рехабилитация на мрежата като ще останат само случаите на неотложна необходимост от ремонти. Неотложна необходимост от това да се възстанови, ако някъде има прекратено подаване на електрическа енергия, то да бъде възстановено в максимално кратки срокове. Всички планирани дейности се преустановяват“, подчерта министърът.