И трите лелки в заразената градина са били в Сърница

Тестват 49 души от забавачката, както и децата в засегнатите групи

Общество
08:01 - 10 Юни 2020
3955
И трите лелки в заразената градина са били в Сърница

И трите учителки, които дадоха положителни проби за коронавируса в София, са били в Сърница през уикенда, съобщи директорката на забавачката в район "Възраждане" Росица Алексиева. Още снощи, когато столичният кмет Йорданка Фандъкова обяви положителните случаи, се появиха данни за пътуване на персонала до един от най-големите клъстери на COVID-19 в страната в момента.

Ще бъде направена организация за тестване на децата и всички служители. Още вчера е била извършена дезинфекция на детската градина.

„В понеделник вечерта получих сигнал, че част от екипа на детската градина е бил в Сърница през почивните дни. Още същата вечер помолих колегите да дойдат на работа на другия ден след като си направят тестове. Сезирах необходимите органи. Вчера вечерта стана ясно, че от 7 направени проби – 3 са положителни”. Това заяви директорът на детската градина Росица Алексиева.

„Трите детски учителки с COVID-19 нямат симптоми и са в добро общо здравословно състояние”, каза още тя.

„Очакваме да дойдат експерти от РЗИ и да направят тестове на целия персонал, който се състои от общо 49 души. По всяка вероятност ще се изследват и децата от двете групи, с които работят заразените учителки”, посочи Алексиева.