И трите нови айфона през 2020 г. ще използват 5G модеми

Технологичният гигант добавя нови функции към някои от популярните си iOS приложения

Новини
13:51 - 30 Юли 2019
2055
И трите нови айфона през 2020 г. ще използват 5G модеми

„Епъл” ще оборудва с 5G поддръжка и трите айфон модели, предназначени да излязат на пазара през 2020 г. Това прогнозира известният анализатор Мин-Чи Куо, пише Money.bg.

Коментарът му идва дни, след като стана ясно, че гигантът от Купертино придобива модемния бизнес на „Интел”. Според Куо това е добра предпоставка за „Епъл” да разработи собствени телефони с 5G технологии.

„Вярваме, че трите нови модела айфон през 2020 г. ще поддържат 5G по следните причини. „Епъл” има повече ресурси за разработването на 5G айфон след придобиването на бизнеса от „Интел”. Очакваме цените на 5G смартфоните с Андроид да спаднат до 249-349 долара през 2020 г. Вярваме, че 5G смартфоните с Андроид, които ще се продават за 249-349 долара, ще поддържат само Sub-6GHz. Ключът е, че потребителите ще мислят, че 5G ще е необходима функция през 2020 г.”, коментира Куо.

"Следователно айфоните ще се продават на по-високи цени, за да поддържат 5G и да печелят повече субсидии от мобилните оператори и да влияят на намеренията за покупка на потребителите. Насърчаването на 5G развитието може да облагодетелства технологиите за добавена реалност (AR) екосистемата на „Епъл”, казва още Куо.

Междувременно „Епъл” добавя нови функции към някои от популярните си iOS приложения, вградени в айфон. Safari ще позволи на потребителите по-лесно да променят размера на текста, Mail вече ще поддържа богати шрифтове, а Notes - галерия. Приложението "Напомняния" получи най-голямото пренаписване, добавяйки опции за лесно добавяне на снимки и местоположения с бърза лента. Ако потребителят маркира дадено лице в напомняне, те ще получат известие за него следващия път, когато въведат съобщение с това лице.

Очаква се новата версия на приложението да бъде пусната за САЩ до края на 2019 г.

Нова функция Sign in with Apple дава на потребителите по-голям контрол над данните, които споделят с приложения. Разработчиците ще могат да включат влизането за своите приложения като алтернатива на опцията за влизане с Фейсбук или Гугъл.

Ако дадено приложение поиска от потребителя да сподели имейл адреса си, потребителят може да избере да сподели своя реален адрес или да сподели с „Епъл”, че автоматично генерира адрес, който препраща към реалния им акаунт.

Новата операционна система осигурява портретно осветление на приложението за камера и въвежда нови ефекти за редактиране на приложението за снимки. За първи път потребителите на iOS могат да завъртат и видеоклипове. Siri също получава нови актуализации, включително и по-естествен глас.