И Уейн Рууни удари рамо на Ливърпул: Дайте им титлата!

Абсолютно заслужават, би било абсурдно, ако след 30 години чакане, завършат без нея, сподели нападателят

Спорт
17:26 - 27 Март 2020
615
И Уейн Рууни удари рамо на Ливърпул: Дайте им титлата!

Легендарният нападател и голмайстор номер 1 в историята на Манчестър Юнайтед - Уейн Рууни, който в момента защитава честта на Дарби Каунти, заяви, че независимо дали Висшата лига завърши или не, то задължително титлата трябва да бъде връчена на Ливърпул.

Всички големи европейски първенства са спрени поне до края на април, като несигурността около завършването на шампионатите става все по-сериозна поради променящата се обстановка около развитието на борбата с коронавируса.

Ливърпул има внушителна преднина от 25 точки на върха на класирането във Висшата лига и би изглеждало доста несправедливо, ако съставът на Юрген Клоп не бъде коронясан за шампион. На същото мнение изглежда, че е и игралият за Евертън и Манчестър Юнайтед Рууни.

"Ливърпул ще стане шампион. Както може да си представите постоянно получавам телефонни обаждания от фенове на Евертън, които искат сезонът да бъде прекратен. Малка част от мен може би смята това са приятно, но като цяло не. Ливърпул бяха фантастични. Абсолютно заслужават да спечелят титлата и би било абсурдно, ако след 30 години нещата завършат без титла. Правилното решение трябва да бъде взето", започна английският стрелец.

"Справедливото нещо ще е да завършим сезона, независимо дали отнеме до края на 2020-та и трябва да зачеркнем следващия сезон. Според мен няма вариант да се завърши пред празни трибуни", завърши Рууни.