И Валери Йорданов напуска Народния театър

Какво ще се случи със спектаклите на Морфов, питат творци и зрители

Актуални новини
16:19 - 28 Февруари 2023
6408
И Валери Йорданов напуска Народния театър

Актьорът Валери Йорданов напуска Народния театър, след като стана ясно, че главният режисьор Александър Морфов днес е уволнен дисциплинарно от директора Васил Василев. Самият Йорданов, който от години е част от трупата, заяви пред Lupa.bg, че вече е подготвил заявлението си за напускане.

"Не могат да ме принудят да работя в казарма", сподели известният актьор, който играе в култови постановки в Народния като "Хъшове", "Народът на Вазов" и "Караконджул".

Валери Йорданов е от артистите, които най-пламенно защитават Александър Морфов.

Актьорът изрази мнение преди дни, че проблемът в Народния театър е национален и не може в културна институция като Народния театър да има политически натиск. 

След като днес стана ясно, че от Народния си тръгват и главния режисьор Александър Морфов, и пиара Велислава Кръстева остава висящ въпросът какво ще се случи със спектаклите на Морфов, които са разпродадени за следващите два месеца. И още колко актьори ще пожелаят да напуснат трупата и дали все пак ще играят там на хонорар, за да продължи животът на емблематични спектакли на Морфов, които наскоро бяха възстановени като "Хъшове" и "Животът е прекрасен".