И все пак Неси съществува

Снимка показва, че в езерото Лох Нес живее огромно същество

Мистика
23:55 - 24 Юни 2020
16093
И все пак Неси съществува

Мъж от британския град Саутхемптън на име Стив Чалис по време на ваканция в Шотландия миналата година снимал в езерото Лох Нес огромно същество, което прилича на прочутото чудовище от едноименния воден басейн и най-вероятно е същото това чудовище, съобщава Daily Record. Снимките са направени по време на екскурзия в замъка Ъркърт на брега на известното езеро.

Мъжът снимал отсрещния бряг, когато забелязал необикновено движение на водата. Направи няколко снимки и почти изведнъж огромно създание се появила за малко от водата. След това изчезнало и не се появило отново. В резултат на това камерата записала животното само в един кадър, което Чалис открива няколко месеца по-късно, когато разглежда снимките от пътуването, затворен в къщи поради епидемията от коронавирус.

След като британецът споделил странната снимка в Интернет, повечето потребителите предположили, че това е известното чудовище от Лох Нес. Самият фотограф обаче не споделя това мнение. Той не вярва в чудовището и е убеден, че създанието, което е уловил в кадър, е просто голяма риба или тюлен.

Блогърът и експерт по въпросите на Неси Роланд Уотсън предполага, че снимката е обработвана, но самият Чалис настоява, че снимката е истинска. Той обръща внимание на факта, че неговата снимка изобщо не прилича на онези снимки на чудовища, които изобилстват в интернет. Чалис смята, че е заснел просто голяма риба.

Историята на създанието Неси от шотландския Лох Нес привлича много туристи, които искат да го видят със собствените си очи. Според очевидци митичното чудовище от градската легенда има дълга шия и огромен торс.