Ибракадабра със самочувствие: Ще продължа да играя, докато видя някой по-добър от мен

Спорт
17:33 - 29 Март 2022
1135
Ибракадабра със самочувствие: Ще продължа да играя, докато видя някой по-добър от мен

Златан Ибрахимович призна, че не възнамерява да спира с футбола на този момент и ще продължи кариерата си възможно по-дълго време.

От началото на сезона нападателят на Милан има 8 гола и 2 асистенции в 18 мача в Серия А. В разширено интервю пред сайта на УЕФА шведският ветеран е категоричен, че парите и славата никога не ще го променят.

„Без значение какво се случи с мен – успехи, пари, слава, каквото и да е – ще съм същият човек. Няма да се променя. Без значение дали ме харесвате или не, но се появих на този свят, за да убедя хората да ме обикнат. Играя с много емоции за Милан, защото клубът ме даде много неща, включително щастие. Беше много хубаво да се завърна именно с Милан в Шампионска лига“, започна Ибра.

„Бъдещето тепърва ще се случи. Не планирам нищо, а очаквам да видя как ще се развият нещата. Не искам да спра с футбола в момент, когато мога да продължа, защото ще съжалявам цял живот. Искам да играя възможно най-дълго.

Реалността е, че ще продължа да се състезавам, докато не видя някой по-добър от мен. Затова продължавам. Знам, че някой ден ще спра и повече няма да изпитвам същия адреналин. Това е проблем за всеки футболист. Той изпитва адреналин, докато играе. Този адреналин повече никога не го изпитваме след края на кариерата“, продължи шведският ветеран.

„Ние, футболистите, ставаме, подготвяме се, тренираме, ядем и почиваме. На следващия ден – същото. За 20 години правим същите работи и чувстваме адреналина. Когато спрем, адреналинът спира и трябва да започнем от нулата, да градим нещо съвсем ново“, каза още Ибрахимович.