Ицо Хазарта бори наркоманиите и бедността при децата с ново НПО и Фики

"Един българин" се финансира лично от депутата, дарил е стотици хиляди на домове

Политика
19:50 - 21 Декември 2022
3679
Ицо Хазарта бори наркоманиите и бедността при децата с ново НПО и Фики

Депутатът от "Продължаваме промяната" и известен рапър - Ицо Хазарта, създаде своя неправителствена организация. "Един българин" е новият проект на Христо Петров, който цели да пребори социалните неравенства при децата, опасността от отпадане от училищната система и да намали броя на хлапетата със зависимости.

„Това е моят скромен принос към страната ми за последната една година. Малко е, знам, а в същото време отнема доста усилия, време и пари. Обаче си заслужава всичко. След като обявих публично с какво се занимавам, с мен се свързаха огромен брой хора, които искат да помагат по всякакъв начин. Вярвам, че заедно с тях оттук нататък можем да направим чудеса“, написа депутатът във фейсбук профила си.

„През 2021г. започнах да помагам на деца, настанени в домове за социални услуги - т.нар. Центрове за настаняване от семеен тип. Помагам с лични средства за образованието на децата, за подобряване на културния и социалния им живот, както и за да изпълня някои от най-обикновените им детски мечти“, разказва още Хазарта. 

Справка на Lupa.bg разкри, че в секцията "Документи" на страницата на сдружението му са публикувани и факсимилета за дарения от стотици хиляди левове на няколко дома в страната. 

Зелена светлина за вписване "Един българин" е получило на 14 декември. А като управител е вписан самият депутат, който призна, че това е бил подаръкът за рождения му ден на 19 декември. 

Той ще ръководи сдружението от адрес в столичния кв. "Лозенец", където е седалището на организацията, сочи още нашата справка. А рамо до рамо в инициативата му застава попфолк изпълнителят Фики Стораро.