Ицо Хазарта: ГЕРБ не иска да управлява, иска да си натамани местните избори

Рапърът смята, че България ще види качествени промени едва след 10 години

Политика
19:00 - 27 Ноември 2022
3499
Ицо Хазарта: ГЕРБ не иска да управлява, иска да си натамани местните избори

Среднощното заседание на парламента беше излишно дълго. Заседанието на Правната комисия – също. Сигурен съм, че връщането на хартиената на бюлетина не стои в дневния ред на никого. Не познавам човек, който да иска отново да гласуваме на хартия. Tака звездата в парламентарната група на Продължаваме промяната - рапърът Христо Петров коментира събитията в Народното събрание от последната седмица. 

„Мнозинството в този парламент явно има властта за този ход. Сигурен съм, че след 4 пъти избори за по-малко от две години последният проблем на хората е „хартията или машината“, допълни още Ицо Хазарта пред Би Ти Ви. 

„Хората, които са технически грамотни, знаят колко е смешно това да предлагаш някакъв код, някъде. Хората, които нямат представа по тези въпроси, ще си останат с техните съмнения, каквото и да казваме. Жалко е, че изобщо това се обсъжда в ситуацията, в която сме.

Да използваш парламентарното време и получаването на заплата, за да си натаманиш резултатите за следващите избори, е жалко“, коментира още Петров.

Според него много наболели теми се изместват заради "скапаната бюлетина", а когато се опитва да говори с някого, получава оправдания с ръководството си. "Надявам се хората да разберат каква гавра се прави с тях. Победителят от тези избори няма никакво намерение да се занимава с  управление.

Той иска да е сигурен, че няма да загуби някой кмет", заяви Христо Петров.

А прогнозата му е, че са необходими минимум 5-6, а даже по-скоро 10, за да се усети качествена промяна в страната.