Ицо Хазарта избухна: Мръсната машина трябва да бъде спряна

Рапърът-депутат отива на протест, "кани" хиляди срещу коалицията "Хартия"

Политика
12:16 - 18 Ноември 2022
6251
Ицо Хазарта избухна: Мръсната машина трябва да бъде спряна

Мръсната машина може и трябва да бъде спряна. Така рапърът и депутат от Продължаваме промяната Христо Петров изригна срещу опита, както се твърди от последните дни, за съставянето на нова коалиция на статуквото чрез връщането на хартиените бюлетини между ГЕРБ, БСП и ДПС.

"Измина първият месец на новия Парламент. Подхождам към работата си отговорно и хубавото е, че това носи резултати. На днешния ден исках да дам отчет за свършеното от мен и колегите ми - за законопроектите, които внесохме и приехме, както и за резултатите от борбата ми за подобряване на живота на децата в ЦНСТ. Вместо това обстоятелствата ме принуждават да направя нещо друго", пише Ицо Хазарта. И уточнява прелюдията към съждението си: 

"Част от народните представители се подиграват изключително гадно и нагло с моя народ. Опитват се абсолютно незаконно да променят правилата за гласуване и да фалшифицират резултатите от всички следващи избори. Бързината, с която пробват да го направят е показателна за намеренията им.
Да се присмиваш и да подценяваш възможностите на няколко милиона българи е отвратителна наглост. Да се изплюеш в лицата на над един милион българи в чужбина (след като си ги изгонил оттук) е престъпление.

Като народен представител моят дълг в Парламента е да застана срещу тази наглост. Като човек и като българин - да отида днес в 18:30 часа на протеста пред Народното събрание", даде заявка творецът. 

А довечера се очакват масирани демонстрации срещу коалиция "Хартия".