Ицо Хазарта нарече шефа на Народния театър "мушмула"

Култура
13:55 - 22 Март 2023
4234
Ицо Хазарта нарече шефа на Народния театър "мушмула"

Директорът на Народния театър щял да съди Камен Донев за обида. С цялото ми уважение - трудно бих се сетил за по-сигурен начин цяла България да започне да те нарича "мушмула". Така рапърът Ицо Хазарта и бивш член на комисията по култура в Народното събрание от групата на Продължаваме промяната Ицо Хазарта коментира напрежението между актьора и шефа на културната институция, провокирано от разрива между тях заради скандала около уволнението на главния режисьор Александър Морфов. 

В понеделник стана ясно, че скандалът в Народния театър отива в съда. В СРС вече има образувани 2 дела - първото по иска на актьора Валери Йорданов срещу Васил Василев. Йорданов твърди, че здравословното му състояние сериозно се е влошило, след като научил, че е започнала проверка срещу неговия „духовен баща“ Александър Морфов. 

Второто дело е по тъжба на директора на театъра, който се почувствал обиден от изказване на актьора Камен Донев, който в интервю пред Би Ти Ви нарекъл Василев „мижитурка“, „човечец“ и казал, че „не е читав човек“. Директорът на Народния театър настоява Донев да бъде признат за виновен за обида и да му плати 2500 лв. за причинени неимуществени вреди.