Ицо Хазарта обра наградите на БГ Радио

Рапърът бе отличен в категориите за БГ Текст, БГ Изпълнител и БГ Албум

Новини
09:12 - 05 Юли 2020
6991
Ицо Хазарта обра наградите на БГ Радио

Ицо Хазарта триумфира с три статуетки на Годишните награди на БГ Радио тази вечер. Церемонията на Античния театър в Пловдив се превърна в бляскаво шоу, продължило два часа и половина, на което водещите български изпълнители представиха най-новите си парчета.

Ицо Хазарта бе отличен в категориите за БГ Текст, БГ Изпълнител и БГ Албум. Наградите му бяха връчени съответно от водещите на Нова – Виктор Николаев и Лора Инджова, директора на „Старинен Пловдив“ Богомил Грозев и кмета на Пловдив Здравко Димитров.

За връчването на статуетката Зико се яви на сцената в компанията на победителката в категория Бг Изпълнителка - Михаела Филева. Градоначалникът й пожела час по-скоро да осъществи мечтата си – да изнесе концерт на Античния театър.

Концертът бе открит от пловдивчанките 4Magic, които веднага изправиха публиката на крака. Миналата година четирите момичета спечелиха наградата за БГ Дебют, а тази не успяха да грабнат приз, въпреки че бяха номинирани в три категории.

За дебют на годината бе отличена Алма. Наградата за дуети получиха Скандау, и то от ръцете на други двама легендарни пловдивчани – Братя Аргирови.

За най-добър видеоклип наградата спечели „Нависоко“ на Койна Русева и Миро. Миро нагря до червено почитателите си на мраморната сцена с новия си хит „Огън, следвам те“.

БГ Група на годината пък станаха Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“. „Много е хубаво, че това се случва в този град, към който любовта ни е толкова голяма и сме имали най-хубавите концерти“, отбеляза Вълдобрев.

Горещи овации изтръгнаха и младите звезди Дара и Виктория, които също се разминаха тази година с отличията. За най-добра песен бе отличена “Не бих могъл” на Pavell & Venci Venc’ и Любо Киров. На сцената обаче се качиха само двама – Любо Киров пострада по време на репетицията и бе откаран в болница.

Церемонията на Годишните награди на БГ Радио завърши със специалната награда БГ Вдъхновение, която спечели вечният Дует „Ритон“. Катя и Здравко пък подариха на публиката последната си песен „Счупеното носи щастие“.

Ето и кои спечелиха Годишните музикални награди на БГ РАДИО 2020:

БГ ДЕБЮТ - ALMA

БГ ВИДЕОКЛИП - “Нависоко” - Миро и Койна Русева - Реж. Васил Стефанов и Стефка Николова

БГ ТЕКСТ - “Имам човек” - Ицо Хазарта и Homelesz

БГ ГРУПА - Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени

БГ Дует/Трио/Вокална група - СкандаУ

БГ АЛБУМ “Неправилен рап” - Ицо Хазарта

БГ Изпълнител - Ицо Хазарта

БГ Изпълнителка - Михаела Филева

БГ Песен - “Не бих могъл” на Pavell & Venci Venc’ и Любо Киров.

БГ Вдъхновение – Дует „Ритон“