Ицо Хазарта отваря първа "приемна" в дискотека

Политика
14:00 - 01 Декември 2021
6082
Ицо Хазарта отваря първа "приемна" в дискотека

Рапърът Ицо Хазарта отваря първата си "приемна" за среща с граждани срещу 20-25 лева вход ден след откриването на 47-ото Народно събрание и полагането на клетва върху конституцията. В събота стотици ще куфеят под ритъма на "Имам човек" и "Колега" в столична дискотека, а ивентът предизвика вълна от остри реакции в социалната мрежа. Породи се спор има ли право Христо Петров, който бе избран с голяма подкрепа за законотворец на последните парламентарни избори от листата на Продължаваме промяната в 25-и МИР в София, да осъществява частна дейност, какъвто е концертът. 

Според решение на Конституционния съд от 1993 г. народните представители са ограничени единствено от това да не заемат длъжности във фирми, както и да не са вписани в държавни дружества и/или институции. Те обаче имат право както да преподават, така и да осъществяват творческа дейност. 

Фенове на Хазарта го защитават пламенно, но критиците са на мнение, че докато страната се тресе от няколко кризи, а ПП настояват да управляват, мястото на Петров е не с микрофона в клуба, а на масата за преговори за съставянето на кабинет. Припомняме, той участва в първия тур разговори между ПП, БСП, ИТН и ДБ миналата седмица в сектор "Образование". Не е изключено той да стане и шеф на ресорната комисия. 

По информация на Lupa.bg голяма част от бъдещата ПГ на ПП ще куфее на съботното парти, в което, както изрично изпълнителят е уточнил, се допускат само фенове със "зелени" сертификати и закачливо е добавил: "и депутатски имунитет". 

Клубът ще работи с капацитет 100%, като вътре се допускат и лица с една доза ваксина, въпреки спорния момент, който тази точка от заповедта на здравния министър Стойчо Кацаров предизвика при налагането й.