Ицо Хазарта: Подкупи и компромати дърпат конците в политиката

Христо Петров все пак посочи, че в парламента е имало авторитети в почти всички парламентарни групи

Политика
17:31 - 18 Септември 2022
5212
Ицо Хазарта: Подкупи и компромати дърпат конците в политиката

"Нещата могат да се променят, ако гангстерската политика остане назад", каза в интервю за "Дарик радио" бившият народен представител и отново кандидат за депутат от "Продължаваме промяната" Христо Петров, известен като Ицо Хазарта.

Той посочи, че мафията не е възможна без политиците и те са основната причина да я има. "Престъпното крадене на пари не може без политиците", посочи Петров. Той обаче отбеляза, че за много политици властта е игра на Господ. "Парите са огромна сила, компроматите също", каза Ицо Хазарта в отговор на въпроса, какво дърпа конците на политиците.


Времето в парламента минава в лаладжийство

В началото на интервюто той отбеляза, че най-много го безпокои ниският коефициент на полезно действие на Народното събрание. Според Петров една огромната част от времето в парламента минава в "лаладжийство". Типичен пример били изказванията при приемането на законопроекти. "В 90% от времето те нямат нищо общо със закона, който предлагаш и знаеш, че няма да се приеме. Едва ли някой вярва, че с това, което каже, ще промени мнение на опонента. Но това е една игра, за която са ни приучили, че е истинската политика", не скри разочарованието си певецът-депутат.

Петров каза че преди да влезе в политиката е мислил, че в парламента е събран елита на обществото, хора които са заслужили позицията си на депутат със знания и умения. Видял нещата отвътре обаче смята, че повечето от народните представители не са за там.

В политиката можеш да постигнеш възможното, а не желаното

Христо Петров все пак посочи, че в парламента е имало авторитети в почти всички парламентарни групи, но те е трябвало да бъдат повече. "Може да има реформи и те да не се случват бавно и трудно. Но просто трябва да има една критична маса от хора", допълни той. Ицо Хазарта подчерта, че хората трябва да разберат, че в политиката можеш да постигнеш възможното, а не желаното. За него големият проблем на "Продължаваме промяната" е бил, че те са имали 67 от 240 депутата, а всички от други групи, готови да дадат подкрепа, са искали нещо в замяна.

Лъжата се утвърди като инструмент за постигане на целите

"Трудно е да се каже, че има една категория хора, които лъжат. Аз виждам този инструмент - лъжата - като нещо, което се утвърждава като нормално във всички прослойки и всички категории хора. Те намират това за най-сигурния начин да си постигнат целите, а при някои се превръща в защитна реакция, защото има много какво да скрият", каза бившият депутат в отговор на въпрос. Според него бедните хора са много дълго лъгани и използвани, което ги кара да жадуват за справедливост. "Има хора, които да я опаковат в подходяща опаковка и я продават в този образ, за да оправят живота си, и после идват следващите. Проблемът е, че обикновено бедните са не твърде образовани и помнят кратко", каза още Ицо Хазарта.