Ицо Стоичков: Меси искаше в Барса

Това беше мечтата му, призна Камата

Спорт
12:22 - 18 Юли 2023
1431
Ицо Стоичков: Меси искаше в Барса

"Меси искаше да завърши кариерата си в Барселона на всяка цена, но президентът Жоан Лапорта и другите ръководители не го допуснаха", заяви легендата на българския футбол и Барселона Христо Стоичков пред Ройтерс след официалното представяне на Меси като футболист на Интер (Маями).

"Той не заслужаваше да напусне по този начин. Можеше да се върне това лято, но президентът трябваше да намали заплатите на останалите играчи и другите разходи, а Меси никога не е искал да поставя съотборниците си в такава ситуация", допълни той.

"Церемонията по представянето му беше невероятна. Дойдоха 25 хиляди души, които чакаха да видят този момент, въпреки че валеше. Меси идва да печели, не го интересуват парите, защото обича футбола", коментира Стоичков.

"Познавам Лео от 12-годишен. Нищо не се е променило - остава си все така скромен. Ангажиран е към децата - снима се с тях, раздава автографи. Младите хора в Маями ще видят една легенда. Въздействието ще бъде грандиозно - билетите за мачовете вече са разпродадени. Идва футболист, спечелил всичко и същевременно запазил своята смиреност", каза още носителят на Златната топка.