Ицо Стоичков раздава автографи с часове, след това отпраши към Германия (СНИМКИ)

Камата отвори пореден магазин, в деня на откриването стотици се наредиха на опашка, за да се снимат с легендата

Спорт
15:06 - 20 Ноември 2023
7672
Ицо Стоичков раздава автографи с часове, след това отпраши към Германия (СНИМКИ)

Христо Стоичков за пореден път зарадва феновете си у нас. Камата отвори официално четвъртия магазин с марката H8S и втори в София.

Пловдивчанинът беше най-голямата атракция в столичния The Mall, където стотици почитатели дойдоха, за да се срещнат с него, да се снимат и да разменят някоя друга прикизка с единствения български носител на "Златната топка".

Церемонията стартира точно в 11:00 часа, а час преди това вече се виеше опашка пред магазина. Разбира се, охраната също беше засилена, но до нейната намеса не се стигна, контрастиракйки със събитиято от протеста на ф феновете в четвъртък.

Камата стоя до 13:00, а след това отпраши забързано, тъй като по-късно днес е полетът му за Германия. Малка част останаха без автографи, за което Стоичков се извини: "Самолетът няма да ме чака, извинете! Няма да има автографи сега, но давайте със селфита в движение". И не остана нито един от останалите негови фенове без да си направи снимка за спомен.

В същото време стана ясно, че ръководството на ФИФА е поканило Христо Стоичков да бъде официален гост на световното клубно първенство в Саудитска Арабия. Президентът на централата Джани Инфантино е близък приятел на Кавалера на "Златната топка" и иска да е до него на турнира в Джеда, където големите фаворити са Манчестър Сити и Флуминензе.

"Далеч съм от българския футбол и не искам да коментирам - каза Камата. - Илиан Илиев беше отличен футболист и е кадърен треньор. Жалко, че не попадна в групата за световното първенство в САЩ. Едни от последните ми мачове в националния отбор бяха с него. Дано се справи.

България има много диаманти, но няма кой да ги полира. Аз работя за една от най-големите телевизии в света TUDN, правим рекорд след рекорд. Сега отивам да коментирам жребия за Евро 2024, след това съм на световното клубно първенство. Гордея се, че стигнахме до 75 000 тираж на моята "История" и до четвърти магазин на марката ми.

Всичко започна от един подпис, на който през годините добавях по нещо. Ето сега колко много хора виждам с него. И признавам, че съм много щастлив от любовта на феновете ми".

Пламен Русев - един от най-запалените фенове на ЦСКА, го изненада с издания на испанското списание "Дон Балон" от времето, когато взе "Златната топка". За Стоичков бяха отделени 10 страници, а списанието избра Ел Булгаро Феномено за футболист №1 на Примера дивисион.