Ицо Стоте Манекенки остави хубави спомени и огромни дългове

Легенди
22:30 - 22 Септември 2020
34872
Ицо Стоте Манекенки остави хубави спомени и огромни дългове

Във вторник без време ни напусна емблемата на столичната бохема Христо Сираков. Със сигурност плейбоят с прякор Стоте манекенки оставя куп приятни спомени у знайни и незнайни старлетки и купонджийки. Милионите и несметните богатства на тузаря обаче се оказват голяма илюзия, научи Lupa.bg.

Истината е, че фалитът отдавна чукаше на вратата на известния бонвиван, а част от фирмите му бяха запорирани от съдия изпълнител, ппоказа бърза репортерска проверка.

Проблемите са налегнали Христо Сираков още от 2007 г.  Подмамен от бума, който преживява строителния бранш, плейбоят решава да се втурне да инвестира. Тогава неговата строителна фирма „УИ Билд“ тегли банков заем в размер на 1,8 млн. евро. Скоро след това обаче балонът се спука от световната икономическа криза и бизнесменът преустанови вноските. През 2010 освен „УИ Билд“, съдебен запор е наложен и върху още две негови фирми „Оф Шор“ и ПМБГ.  Три години по-късно Стоте манекенки тегли още един крупен заем  – от 2 млн. евро.

Останалите му бизнес начинания, с които уж се занимаваше Сираков — производство и търговия на яхти, внос на мебели и вино от Италия, също бяха пред фалит.

Габровската кожена фабрика „Димитър Благоев“, собственост на бизнесмена, пък затвори врати поради липса на поръчки.

Въпреки това Ицо до последния си дъх не изневери на начина си на живот и продължаваше да обикаля по светски партита и да флиртува с всяка хубава жена, като я засипва със скъпи подаръци.