Ицо Янев катери Монблан с благотворителна кауза

Бившият футболист се готви за изкачването повече от месец

Новини
17:40 - 16 Юли 2020
2253
Ицо Янев катери Монблан с благотворителна кауза

Бившият футболист на ЦСКА и националния отбор, както и треньорът, извел армейците до последното им отличие у нас - Христо Янев, се впуска в едно доста по-различно от футболния терен предизвикателство. Утре Янев заминава за френско-италианската граница с цел да изкачи най-високия връх в Западна Европа – величественият Монблан, издигащ се на 4809 метра.

Янев ще опита да изкачи Монблан в името на каузата, зад която е застанал в последните години – да подкрепи децата с проблеми в комуникативното развитие.

Той е инициатор на кампанията #ВсякоДетеЗаслужава – история с бъдеще. Основател на Сдружение „Седем истории“, Христо Янев подема благотворителна кампания за изграждане и оборудване на съвременен терапевтичен център за деца с късно проговаряне, аутистичен спектър и емоционално-поведенчески проблеми в развитието.

Бившият футболист се готви за изкачването повече от месец като събира екипировка и планира стъпките нагоре.

„Правя това с чисто сърце, защото българските деца и семейства го заслужават“, споделя самият той. Целта е чрез изкачването на Монблан да намери подкрепа на благотворителната кампания.

Набирането на средствата обаче не се ограничава само с това начинание. Организират се поредица от вълнуващи събития, които ще докоснат спортните сърца на феновете на футбола с уникални трофеи от техните кумири от известни български и европейски отбори.